Over ons

In het mooie Zeeuws Vlaanderen wonen wij, Marcel en Jacqueline met onze Briards. Onze eerste Briard kochten wij in 1995 en sinds dien zijn we officieel ‘besmet’ met het Briardvirus. Wij vielen als een blok voor hun fantastische karakter en prachtige uiterlijk. Gelukkig is de Briard een relatief gezond ras, iets wat wij ook heel erg belangrijk vinden.

Jacqueline heeft zich meer toegelegd op de kynologie en heeft de cursussen KK1,  KK2 en VKK gevolgd en is regelmatig terug te vinden achter haar laptop voor diverse lezingen en workshops betreffende gezondheid, karakterontwikkeling en fokkerij en is met de honden op shows in binnen en buitenland aanwezig. Zij verdiept zich ook in de stambomen, het tegengaan van inteelt binnen het ras en in de hondenfokkerij in het algemeen. Ook is zij lid van diverse Briard rasverenigingen. Marcel heeft een opleiding gedaan tot instructeur agility en staat liever op het trainingsveld met de honden. Gelukkig zijn Briards ontzettend veelzijdig en kunnen we allebei onze passie volgen met onze honden.

Lekker wandelen, fietsen en naar het strand zijn dingen die we graag met de honden doen. Ook zijn we actief met onze honden op de hondenschool. Samen hebben we tegenwoordig maandelijks een les speuren met de honden, dat is genieten!  Ook gehoorzaamheid en natuurlijk agility wordt er met ze getraind. Het is niet voor niks dat onze honden ‘Jumping Briards’ heten, agility is het favoriete spelletje van baas en hond!

IMG_2423a